175 ccm veiv

Hjem Forum Tekniske Fora Motor 175 ccm veiv

Merket: 

Ser 3 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #90013

   Går det greit å putte en 175 ccm vei i en 125 ccm motor? Og hva må jeg eventuelt gjøre i tillegg til ny veiv, stempel og sylinder?

  • #90025

   Selve 175-veiven passer utmerket i 125-blokken (blokkene er identiske) men 125-stempelet bruker en krysspinne som har mindre diameter enn 175-stempelet. På en original Sachs veiv/råde kan man her bytte krysspinneforing for å bruke enten det ene eller det andre stempelet men på Rito-veiven er det et nålelager istedet for foring og derfor kan man ikke uten videre gjøre det her. I tillegg til dette er veivtappen til svinghjulssiden tykkere på 175slik at svinghjul og evt. tenningsanlegg fra 175 må brukes. Rito-veiven er av meget god kvalitet og er balansert i forhold til vekten på stempelet til 175`.

  • #91643

   Hei. Må bytte veivtapper begge sider på 175 veiv.
   Hvordan gjøres dette?

  • #91644

   Hei Roy Jarle,
   For å bytte veivtapper så må veivskinkene presses frahverandre i en egnet presse og med tilleggsutstyr som sikrer en rett aksial bevegelse, dvs. at skinkene rundt rådelager ikke bøyer seg under avpressingen. Med begge veivskinkene demontert kan veivtappene presses ut i presse og nye presses på plass. Det er viktig at kilesporet for svinghjulet på denne tappen kommer i eksakt samme posisjon som før da dette vil sikre tenningstidspunktet. Før veiven igjen blir presset sammen må rådelager inspiseres og evt. byttes. Normalt sett gjøres dette i de fleste tilfeller. Etter av veivskinkene er presset sammen i egnet fikstur må veiven rettes slik at begge veivtapper ikke har noe kast i forhold til hverandre, her bruker man måleur.
   En slik veivoperasjon er krevende og kan ikke anbefales å gjøre for andre enn fagfolk på området. Kostnaden på en komplett reparasjon inkl. deler og arbeid bør sammenlignes med kostnaden for å evt. kjøpe en helt ny komplett veiv, hvis dette er til Sachs SM55 175ccm så selger Temposhop slike veiver til en god pris. Ellers har jeg flere ganger brukt Knut Halvorsen ( ved Eidsvoll?) til veivarbeid, han gjør skikkelig arbeid til en fornuftig pris.
   Lykke til!
   Mvh. Erik Joys

Ser 3 svar tråder
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.
error: Alert: Content is protected !!
Webhotell levert av Zondo Norge AS