Mangler gnist

Hjem Forum Tekniske Fora Elektrisk anlegg Mangler gnist

Ser 3 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #102342

   Hei. Jeg har akkurat gjennomgått en 175ccm sachs. Før jeg satt motoren i ramma hadde jeg sjekket tenning og stifter og at det var god gnist. Nå som jeg har montert motoren så er gnisten borte. Har koplet fra kontakten og det er fremdeles ikke gnist.
   Den gamle kontakten var defekt så jeg har nå 3 ledninger gul rød sort som er koplet med vago. Kan det ha noe med at dette har vært kontakt mellom disse under monteringen? Svinghjulet er fremdeles magnetisk. I instruksjonsboken står det noe om fare ved en evt kortslutning kan avmagnetisere svinghjulet, hva menes med det. Er ikke motoren spenningsløs når den står?

  • #102345

   Rød ledning er til likeretter (lading av batteri), gul er lysspoler og sort er motorstopp når den jordes. Sjekk stiftene for belegg/fett samt riktig åpning (0,4mm) og at det er god kontakt mellom tenningsspolen og pluggledningen.
   Lykke til!

  • #102347

   Takk for svar. Oppdaget at det var lite anleggsflate mot tennspolen og fjærbelastet tapp på pluggledning men fikk ikke gnist likevel selv etter litt justering.Har bestilt pluggledning, det kan kanskje være den siden det nettopp har vært gnist. Skal prøve å rense platina mens jeg ventet på deler .
   Vedrørende de 3 ledningene, de kunne muligens berørt hverandre under monteringen, kan det ha noen betydning?

  • #102348

   Nei, det har ingen betydning. Tror nok at problemet ligger nok i overgangen mellom pluggledning og tennspole.

Ser 3 svar tråder
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.
error: Alert: Content is protected !!
Webhotell levert av Zondo Norge AS