Sachs 50/MA ABE X korrosjon

Hjem Forum Tekniske Fora Motor Sachs 50/MA ABE X korrosjon

Ser 2 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #113138

   Forsøker å renovere en Sachs 50/MA ABE X (samme som MLKA X ?) 3 håndgir med kickstart, står på en MCB 1189. Har demontert hele motoren og ser det er en del korrosjon innvending i motor. Har stått i mange år og oljen var omtrent tørket helt bort. Har ikke funnet ut av youtube eller tegning hva som kan demonteres av der hvor tannhjulet som driver speedometer tannhjulet ligger. Er det en del av støpen på motorhus eller kan det byttes ut? Ser ut som et glidelager? Dårlig tilstand på dette. Lurer derfor om dette kan byttes ut? Takker på forhånd for alle svar.

  • #113149
   mikus@online.no
   Deltaker

   Det ligger en aksel ned i hullet der som man setter speedometer vaier ned i og i enden av den er det et snekkedrev. Hell inn rustløser i dette hullet og la det stå et par døgn. Da vil det løsne.

  • #113157

   Takk for svar. Jeg forklarte meg mulig litt unøyaktig, for det er ikke selve snekkedrevet til speedometeret jeg mener men det tannhjulet som driver snekkedrevet. Det tannhjulet ligger oppe på noe som virker som et glidelager. Kan den “glidelager” delen byttes ut? Har ikke funnet det på tegning.

Ser 2 svar tråder
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.
Webhotell levert av Zondo Norge AS