Tiltrekking bolter til topp Sachs 175

Hjem Forum Tekniske Fora Motor Tiltrekking bolter til topp Sachs 175

Merket: 

Ser 2 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #112971
   Geir Svevad
   Deltaker

   Hei,

   Jeg lurer på på hvor mye man skal trekke til boltene til toppen på Sachs 175? Pr. nå er det ikke tett mellom topp og sylinder. Nå har jeg dratt til boltene med ca. 28 NM, som forsåvidt ikke er veldig mye, men usikker på hvor mye det er sunt å dra til gamle bolter med..
   Jeg må nevne at i monteringen ble ordentlig rengjøring av bolthullene i sylinderen oversett, så det kan godt være det ligger noe grums der som gjør at toppen ikke blir dratt helt ned. Jeg bør nok derfor uansett av med toppen igjen, gjøre rent og montere ny pakning, men sånn ca. tiltrekkingsmoment hadde uansett vært fint om noen har notert seg det!

   Mvh
   Geir Svevad

  • #112972

   Hei Geir,
   Såvidt meg bekjent er det ikke oppgitt noe moment for tiltrekking av topplokksboltene, Sachs sier som oftest at skruen/mutteren/bolten skal trekkes godt til noe som ofte kan gi varierende resultat… Til topplokksboltene bruker jeg en 14mm pipe med 3/8` innfestning og en medium lang snelle, da sikrer jeg meg mot at boltene blir overtrukket. Husk å kontrollere at topplokket anligningsflate er rett, dette sjekkes mot f.eks en glassflate! Sjekk også at gjengehullene i sylinderen er rene (som du nevner) samt at boltene har underlagsskiver.
   Lykke til!

  • #112976
   Geir Svevad
   Deltaker

   Ja jeg brukte også 3/8 skralle ved tiltrekking, og har også trukket etter etter at motoren har gått litt.
   Jeg skal demontere igjen og sjekke at pakningsflaten er rett og bolthullene er rene, så får vi se om det blir tett med ny pakning igjen!

   Mvh
   Geir

Ser 2 svar tråder
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.
Webhotell levert av Zondo Norge AS