Trøblete lysspole – Corvette 380

Hjem Forum Tekniske Fora Elektrisk anlegg Trøblete lysspole – Corvette 380

Ser 3 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #92702
   TJBERGLI
   Deltaker

   Hei
   Har en Corvette som jeg ikke får hovedlys/baklys på. Bremselyset derimot virker. Når jeg jeg kjøpte den fikk jeg beskjed om feilen, men tenkte vel at det sikkert er lysspolen. Bestilte ny lys spole, men fortsatt samme feil. Altså moped starter og går som den skal. Bremselyset (grønn ledning) virker. Den gule ledningen derimot – død! Og når den er død, er det vel naturlig at den går til baklyset og er død.

   Jeg har prøvd med direkte jord fra motorblokka og strøm direkte fra gul ledning til hovedpæra i front lykta, for å eliminere jordfeil og eller annen feil i f eks lysbryter på styret.Har også sjekket avstand mellom lysspole og svinghjulsmagnetene. Noen som har tips eller råd om hvordan jeg kan feilsøke videre?

  • #92706
   mikus@online.no
   Deltaker

   Dette var en skikkelig nøtt. Du har jo tydeligvis gjort det meste for å eliminere feil. Jeg kan bare komme på en ting til og det er magnetene i svinghjulet. Er magnetismen god nok? Kanskje prøve et annet svinghjul og eventuelt teste med en annen komplett tenningsplate. Prøv noe av dette, så kan det være du finner årsaken.

  • #92707
   TJBERGLI
   Deltaker

   Takk for svar. Tanken har slått meg også… Men den starter og kjører normalt, så jeg tenkte at da er sikkert magnetene ok. I tillegg har jeg jo bremselys (grønn ledning fra samme spole) Det er vel ikke så lett å måle disse spolene heller? Det påfallende er jo at jeg har samme problemet med begge spolene, både den som stod på sykkelen og den nye jeg kjøpe…

  • #92738
   TJBERGLI
   Deltaker

   Da har saken løst seg. Fikk låne lysspoler av en kompis, monterte de uten umiddelbar suksess. Oppdaget etterhvert at det stod ei 6v/45w pære i hovedlykta. Nå denne ble bytta “ble det fart i sakene”. Så spørsmålet nå er om pæra har forårsaket hele problemet? Men det lar jeg bero til neste vinter😀

Ser 3 svar tråder
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.
Webhotell levert av Zondo Norge AS