Motor «flater ut» på 40km/t

Hjem Forum Tekniske Fora Motor Motor «flater ut» på 40km/t

Merket: 

Ser 4 svar tråder
 • Forfatter
  Innlegg
  • #102720

   Hei
   Jeg har kjøpt en Tempo Panter 370, 1973/74 modell. Motor er overhalt og vært plukket fra hverandre i følge selger og brukt minimalt etterpå. Problemet er at når den kommer opp mot 40km/t så «flater motor ut» på lett belastning og høres ut som den «endrer takt»…og turtallet øker ikke mer… får motor belastning ved liten Bakke etc så tar den i igjen. Det kommer også en del olje ut eksosrøret og pluggen er sotet. I mitt hode får den for mye bensin. Har flyttet nål til magrere blanding og prøvd også uten luftfilter. Ingen forskjell. Tar i mot tips råd og veiledning så jeg får Panteren til å «male som en katt» hilsen Roger Grimstad

  • #102723

   Du har nok rett i at motoren får en smule for mye bensin i forhold til luft, dette gjør at når det er liten belastning så går motoren over til å fir-takte men som du sier i motbakke og økt belastning så går den jevnere igjen. Nå vil ikke denne mopeden normalt gå stort fortere enn ca. 55-60km/t men 40km/t høres noe sakte ut ja. Hvis du gjør en ny testkjøring og ved en lengre veistrekning (og lite trafikk) holder full gass slik at den igjen fir-takter for så at du stenger bensinkranen under tanken så vil du få svar på om dette skyldes for fet bensinblanding. Hvis motoren øker effekten og går renere rett før forgasseren går tom for bensin så er dette et tegn på for mye bensin. Isåfall må du få bekreftet at hoveddysen i forgasseren er korrekt til din motor (ikke for stor) og at flottøren er tett og stenger for bensin normalt.
   Lykke til!

  • #102739
   mikus@online.no
   Deltaker

   Det kan også ha sammenheng med for lavt tennings punkt (for sen, lav tenning). Men prøv det som Erik her nevner først, så kan det være du vet mer før du prøver tenningen.

  • #102741

   Takk for gode tips. Har testet ut dette med Bensinkranen i dag og det stemte bra det. Den skjøt fart et par sek og gikk reint før den var tom for bensin. Vært i kontakt med “veteranmopeden.no” og han hadde justerbar Hoveddyse som skulle passe. Så da kjøper jeg en sånn og tester før jeg evt ser på tenningen. Morro er det og 🙂

  • #102742

   Fint at du fikk bekreftet ideen vår men jeg vil ikke anbefale å bruke justerbar dyse! Hvis blandingen blir for mager så er det fort sjanse for varmskjæring. Jeg ville heller fokusert på originalt oppsett.

Ser 4 svar tråder
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.
Webhotell levert av Zondo Norge AS