JMEDHUS@GMAIL.COM

Forumsvar Lagt Inn

Viser 10 innlegg - 1 til 10 (av totalt 10)
 • Forfatter
  Innlegg
 • som svar til: Foring veiv kryssbolt #94710

  Hei,

  Jeg går ut fra at staken er original – i aluminium med bronseforing? Da er det ikke mulig å erstatte med nålelager. Det enkleste er å erstatte bronseforingen med en ny eller nyprodusert. Disse kan relativt enkelt lages av folk med relevant kunnskap (dreiing / maskinering).

  Mvh,
  John M

  som svar til: Panter 460 #92610

  Øyvind,

  Tenningsbryteren har 3 posisjoner. Ved hjelp av et multimeter så sjekker du hvilke kabler som er koblet sammen ved å systematisk sjekke alle kablene parvis. Du velger en og sjekker mot alle de andre, osv til du har vært gjennom alle mulige kombinasjoner. Noter underveis hvilke som gir utslag og gjenta operasjonen for alle tre bryterstillingene.

  Bryterstilling 1: Det paret som er aktivt skal kobles mot sort kabel fra tenning og mot gods henholdsvis. Fungerer som stoppknapp.
  Bryterstilling 2: Koblet par skal aktivere strømbrukere som er koblet mot batteri (dersom dette finnes), f.eks. blinklys og bremselys. Dette paret skal også være aktivt i bryterstilling 3.
  Bryterstilling 3: Dette paret kobles mellom lyskabel fra tenningsanlegg (Gul?) og dimbryter.

  Håper dette hjelper deg på vei!

  Mvh,
  John M

  som svar til: Felg og eikestørrelse #92609

  Tommy,

  Stempo Standard 150 1955 modell skal ha 234mm lange eiker foran og 238mm bak. 3mm tykkelse.

  Mvh,
  John M

  som svar til: Diode koblingsskjema Tempo Corvette 380 #92471

  Dioder er lettest å kjøpe på f.eks. EBay eller AliExpress. Kan også kjøpes hos lokale elektroforhandlere.

  John M

  som svar til: Diode koblingsskjema Tempo Corvette 380 #92470

  Hei – dioden brukes til å koble hornet til stoppledningen. Strøm fra primærspolen hentes for at hornet alltid virker optimalt uavhengig av at lyset står på. Dioden hindrer at motoren stanser når hornet anvendes. Dersom det likevel skjer så kobles dioden motsatt vei. En diode som tåler strømstyrke på minst 1A anbefales.

  John M

  som svar til: Simmerring veivaksel #91662

  Hei Hans,

  Ved bytte av originale simmerringer med nye som passer direkte i blokken så er det enkleste å utligne differansen med en passende stor skive mellom blokk og ytre lager ring, tilvarende tykkelsen på stålhylsen som da bortfaller. Dermed så beholdes posisjonen av lageret og shimsingen blir mindre omfangsrik.

  Mvh,
  John M

  som svar til: slitasje på rådelager #91659

  Generelt: Dersom du kan kjenne slark ved å bevege stempelstaget opp/ned så er det for mye slark. Ved måling med ur så snakker vi om tusendels skala – ikke hundredels. Ved fabrikkbesøk hos RITO under produksjon av Sachs 175cc veiv så ble serien av bolter og stag sortert slik at total vertikal klaring mellom nedre kryssbolt og indre diameter i staget sammen med nålelager ikke oversteg 1/1000mm. Sachs fabrikken gjorde også det samme ifølge konstuksjonstegninger. Prinsippet vil også være det samme for stempelkryssbolt, selv med bronseforing. Når det gjelder smøring og oljefilm så er vi på molekylært nivå. 1/1000mm i den sammenheng er en gigantisk målestokk.

  Mvh,
  John M

  som svar til: All strøm forsvant fra baklys og hoved lys Corvette 300 1963 #90869

  Da er antagelig denne ledningen kortsluttet. Sjekk gjerne de strømførende ledningene med et multimeter eller evt en direktekoblet lyspære – en for en.

  som svar til: Bytte aksling bakgaffel/foring sitter fast #90827

  Elias,

  For å utføre denne type jobb så må du nok alliere deg med noen som har en hydraulisk presse. Disse foringene sitter normalt såpass fast at “hjemmeverktøy” ikke strekker til.

  John M

  som svar til: SIS turteller. Tempo tsx50 1989 #90217

  Hei,

  Generelt: Dersom tenningsanlegget fungerer normalt så kan du mest sannsynlig utelukke dette som feilkilde. Kjenner ikke til TSX50 modellen spesielt, men har den Motoplat tenningsanlegg? For å snevre inn feilkilder så kan du kanskje teste turtelleren på en annen moped dersom mulig.

  Mvh,
  John M

Viser 10 innlegg - 1 til 10 (av totalt 10)
error: Alert: Content is protected !!
Webhotell levert av Zondo Norge AS